Inaugurat un nou magatzem distribuïdor d’aliments solidaris a Manresa

Aquest dimarts 18 de juliol, s’ha inaugurat a la capital del Bages un nou magatzem distribuïdor d’aliments solidaris. Han assistit a l’acte, com a representants de la Fundació Privada Banc dels Aliments, el seu president, Eduard Arruga i Valeri, i el delegat al Bages, Jaume Torras; de la Fundació Rosa Oriol, la seva presidenta, Rosa Tous, i Sor Lucía Caram; la presidenta de la Diputació de Barcelona, Mercè Conesa; el sotsdirector general de la Fundació Bancària ”la Caixa”, Marc Simón; el director territorial de CaixaBank a Catalunya, Jaume Masana; l’alcalde de Manresa, Valentí Junyent, i el director general de Pirelli Neumáticos, Daniele Deambrogio.

Les autoritats inaugurant el nou magatzem.

Gràcies a l’acord subscrit per la Fundació Privada Banc dels Aliments, la Fundació Rosa Oriol i la Diputació de Barcelona, amb el suport de l’Ajuntament de Manresa, l’Obra Social ”la Caixa” i Pirelli, des del dimarts 18 de juliol la ciutat de Manresa disposa d’un nou magatzem per distribuir aliments a entitats que els reparteixen a persones en situació de precarietat alimentària a les comarques del Bages, el Berguedà i el Moianès.

Parlament de Sor Lucía Caram.

Tant la Fundació Privada Banc dels Aliments com la Fundació Rosa Oriol volen sumar esforços amb la intenció d’optimitzar el repartiment d’aliments, per tal d’enriquir nutricionalment la dieta de les persones ateses amb més aliments frescos. Aquesta millora implica una agilitat més gran en la distribució, tenint en compte el caràcter perible d’aquests productes, i arribar a les entitats estalviant temps i recursos. També cal destacar que la reducció dels desplaçaments dels vehicles de les entitats fins a la seu central del Banc dels Aliments de Barcelona suposarà una reducció de l’impacte mediambiental que representa actualment la gestió logística del repartiment.

Daniele Deambrogio, director general de Pirelli Neumáticos.

La iniciativa parteix de Jaume Torras, delegat comarcal de la Fundació Privada Banc dels Aliments al Bages, que des de fa temps buscava la manera d’implantar un magatzem de proximitat distribuïdor d’aliments a la Catalunya central. El local, amb una superfície aproximada d’uns 900 metres quadrats, és propietat de Pirelli i ha estat cedit a la Fundació Rosa Oriol amb un lloguer de caràcter social. Aquest espai s’afegeix a un altre d’uns 1.100 metres quadrats de superfície en servei des del començament del juliol i que Pirelli ha cedit gratuïtament.

Sor Lucía Caram, Marc Simón i Rosa Tous.

La Fundació Rosa Oriol s’encarregarà de la gestió del nou magatzem, amb una persona que supervisarà les tasques logístiques i un equip de voluntaris. La Fundació Bancària ”la Caixa” es farà càrrec de les despeses de logística i funcionament. L’Ajuntament de Manresa contribuirà al llarg de l’any 2017 a les despeses de funcionament, que passaran a ser assumides per la Diputació de Barcelona a partir del 2018 mitjançant la signatura d’un conveni anual de col·laboració.

Fotografia per a la campanya #CapNenSenseBigoti.

Des d’aquest nou punt logístic, es distribuiran aliments a un total de 15 entitats d’ajuda social de les comarques del Bages, el Berguedà i el Moianès que atenen un total de 5.000 persones.

Fotos realitzades per Rubén Quintas.